İlçemizde son yılların en büyük tüy felaketi ile karşı karşıya kaldık desek yeridir.
Kavak ve söğüt ağaçlarından oluşan tüyler hayatı tam anlamıyla çekilmez bir hale getirdi.
Öyle ki dışarıda gezip dolaşmak neredeyse imkânsız oldu. Dışarıda gezerken sanki 30 derece sıcaklıkta kar yağıyormuş gibi bir görüntü oluşuyor. Gerek çarşı merkezi ve gerekse mahalle aralarında biriken tüyler görüntü olarak ta kirlilik oluşturuyor. Çocukların ve astım bronşit hastalarının korkulu rüyası olan tüylerin temizlenmesi için neler yapılabilir diye ilçe halkı olarak düşünmemiz ve çözüm yolları bulmamız gerek.
Geçtiğimiz yıllarda bu tüyler yüzünden yangınların çıktığını çocukların ve hastaların aşırı bir şekilde olumsuz olarak etkilendiğini bilmemize rağmen hiçbir girişimde bulunmamamız ayrı bir sorun olsa gerek.
Aslında bu konunun temelinde ihmalkârlık ve bilinçsiz bir şekilde yapılan ağaçlandırma çalışmaları var sanırım. Her tarafta meyve ağaçları ekilirken ilçemizde her ne hikmetse kavak ve söğüt ağaçları ekilir. Hadi ektik diyelim bu kez ağaçları ilaçlama gibi bir zahmete girmiyoruz. Tüm bu eksiklikler var olunca sonuçta ilçede bu tür sorunları yaşamak kaçınılmaz oluyor.
Tabi herkesin birde her şeyi devletten beklemek gibi bir alışkanlığı var. Yukarıda bahsettiğim bu tür eksiklikleri işin başındayken kendimiz yaparsak bu tür sorunları zaten yaşamayız. Dışarıdan ilçemize gelen gurbetçi vatandaşlarımız bunları görse bir dahaki yıl sanırım tatil için ilçemizi seçmeyecektir. Bundan etkilenen yine ilçemiz olacaktır. Gerek ilçemizin görünümü, gerek halkın sağlığı için bu tüylerden kurtulmalıyız.
Şimdi bu tüylerden nasıl kurtuluruz diye düşünme zamanımız geldi sanırım. İlçe halkı olarak el ele verip kapsamlı bir çalışmayla sorunu çözmeye ne dersiniz. Sizlerinde bu konudaki görüş ve önerileriniz ile sorunu çözeceğimizi tahmin ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.
FACEBOOK YORUMLAR